Nieuwe vrijwilligers: Gert & Gesineke

Groot NIEUWS!!

Gert en Gesineke van der Scheer zijn onze nieuwe vrijwilligers die de kliniekenbouw en gezondheidsvoorlichting in de komende jaren vorm gaan geven! En daar zijn we heel blij mee! Het bouwen van klinieken heeft enkele jaren stilgelegen en Kim van der Molen had de opgestarte projecten in gezondheidsvoorlichting verder uitgewerkt. Toen zij begin van het jaar terug kwam is haar werk tijdelijk door Cheryl Hade, een Amerikaanse vrijwilligster, over genomen. Ondertussen zijn wij een wervingscampagne voor nieuwe vrijwilligers gestart en na een selectieprocedure kwamen Gert en Gesineke als zeer geschikte- en gemotiveerde kandidaten naar voren.

Er is, in overleg met de lokale kerk en overheid het district Nagor aangewezen als plaats waar nog een kliniek gebouwd mag worden. Gert zal zich daar met name mee bezig gaan houden; de juiste plek vinden, contact met de stamoudsten zoeken en onderhouden, mensen werven en trainen, materialen inkopen en bouwen…. Gesineke zal samen met Gert in Nagor aan het werk gaan, maar dan als gezondheidsvoorlichter: opnieuw veelal heel eenvoudig, het nut van handen wassen, muskietennetten, voedsel bewaren, enz. In Nagor moet dit alles nog van de grond af aan opgebouwd worden.

Gert en Gesineke zijn zich nu nog in Nederland aan het voorbereiden: 4×4 training, taalcursus Chichewa, praktische en medische voorbereidingen enz. Maar begin januari 2018 hopen ze naar Mozambique te vertrekken, waar ze gaan wonen in het Canzibe vrijwilligershuis in Milange. Van daaruit is het goed aan te rijden naar Nagor.

Vanuit het bestuur en vast en zeker namens u, wensen we ze een heel goede tijd toe in Mozambique. Vrucht op het werk en Gods zegen voor de plannen die er zijn!