Zwangere vrouwen

Wat houdt dit project in?
Vrouwen in Malawi zijn extra kwetsbaar tijdens de zwangerschap vanwege bijvoorbeeld ondervoeding, aids/HIV.  Wij proberen voor deze vrouwen iets te betekenen.

Voorlichting
in samenwerking met het Nkhoma Hospital is een voedingsdeskundige in dienst genomen die zwangere vrouwen en pas bevallen vrouwen begeleidt. Er wordt voorlichting gegeven over het belang van gezonde en gevarieerde voeding. Dit wordt ook in lessen in praktijk gebracht. De vrouwen leren zo zichzelf beter te redden en goed voor hun gezin te zorgen.
In sommige gevallen wordt er ondersteunende voeding uitgereikt, denk dan aan bv plumpy Nut.

Supportgroep
Onder leiding van de voedingsdeskundige komen de zwangere vrouwen en pas bevallen vrouwen wekelijks bij elkaar om ervaringen uit te wisselen.

Bestrijding HIV-overdracht op baby’s
Een belangrijk onderdeel van het project is dat HIV besmette vrouwen vlak voor de bevalling medicijnen krijgen toegediend die moeten voorkomen dat het HIV virus wordt overgedragen aan de baby. De vrouwen blijven in de groep tot het kind 2 jaar is. De kinderen worden getest na 6 weken en als ze het project verlaten na 2 jaar.

Er is geld nodig voor de voeding, de medicijnen tegen het HIV virus en voor de begeleiding van deze vrouwen. Voor hulp aan één vrouw is gedurende 1 jaar € 60,00 nodig, Dat is dus € 5,00 per maand.

SHARING IS CARING